Nem magyar érdek a hajózás túlfejlesztése!

Sajtónyilatkozat

A Duna Charta megdöbbenéssel látja, hogy az Új Széchenyi Tervbe becsempészett duzzasztási tervek botránya még alig ült el, de Völner Pál államtitkár nyilatkozatával már újra kormányzati szándékként jelent meg a dunai hajózás túlfejlesztésének igénye, megkérdőjelezve ezzel Martonyi János és Illés Zoltán korábbi ez irányú nyilatkozatait.

Álláspontunk szerint Magyarországnak nem szabad alárendelnie magát külföldi hajózási társaságok és magyar tulajdonú offshore cégek érdekeinek. A Dunát a maga természeti értékeivel, turisztikai lehetőségeivel és ivóvízbázisaival megvédve kell hasznosítanunk, és a kormánynak, illetve a kormány tisztségviselőinek ezt az álláspontot illene képviselniük Magyarországon és külföldön.A Duna Charta teljes mértékben egyetért Illés Zoltán álláspontjával, miszerint a dunai áruszállítás túlfejlesztése nem magyar érdek, és a fejlesztés középpontjában csakis a Duna természetes állapotának megőrzését állhat, aminek alapját Martonyi János külügyminiszter korábban lényegre törően fogalmazta meg: "nem a Dunát kell a hajókhoz igazítani". Tudomásunk szerint nemrégiben a Fidesz frakciója is a fenntartható folyóhasználat mellett tette le a voksát, elutasítva azt, hogy a Dunát hajósztrádává alakítsák.

Látható, hogy Duna idegen érdekek számára való hasznosításáért a harc megindult. A Duna Charta emiatt kéri nem csak a kormányt, de minden, gyermekeink és a jövő nemzedékének egészséges környezetéért felelősséget érző polgárt is, hogy csak fenntartható, folyóbarát és a tényleges magyar érdekekkel egybevágó zöld Duna stratégiát támogasson!

Budapest, 2011. április 12.

Duna Charta