A Duna Charta √©lesen elhat√°rol√≥dik egyes civil szervezeteknek Dr. Fazekas S√°ndor vid√©kfejleszt√©si miniszterhez √≠rt level√©tŇĎl

A Duna Charta élesen elhatárolódik egyes civil szervezeteknek Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez írt levelétŇĎl, amelyben az aláírók a stratégiai partnerségi megállapodás elmaradásáért Illés Zoltán államtitkárt teszik felelŇĎssé.
A Duna Charta álláspontja szerint, bár a stratégiai partnerség alapvetŇĎen hasznos lenne, de a zöld mozgalomban meglévŇĎ ellentétek miatt a mozgalom jelenleg alkalmatlan egy ilyen jellegŇĪ partnerségi szerzŇĎdés megkötésére, és az az alulról építkezŇĎ mozgalom leépítését segítené elŇĎ, ami hosszú távon egy központosított, néhány szervezet által irányított mozgalmat eredményezne.
Emellett a Duna Charta elfogadhatatlannak tartja, hogy a Dunával kapcsolatos álláspontját olyan szervezetek képviseljék a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve bárki elŇĎtt, akiknek tagjai korábban a Duna megduzzasztását is magában foglaló határozatot írtak alá az Országos Környezetvédelmi Tanácsban, illetve, amelyek tagszervezetének jelenleg is a fŇĎ célja az, hogy a Dunára duzzasztókat építsenek.

 

Duna Charta

2013. július 17.