G√∂tz S√°ndor: "A v√≠zi k√∂zleked√©s √©s a k√∂zleked√©si, sz√°ll√≠t√°si logisztika megv√°ltoz√°sa a fenntarthat√≥ fejlŇĎd√©s √©rdek√©ben"

ElŇĎad√°s az RS9 Sz√≠nh√°zban

A Duna Charta 2009. december 7-i klubnapj√°n, 18 √≥rakor G√∂tz S√°ndor (G√∂tz M√©rn√∂kiroda) tart elŇĎad√°st "A v√≠zi k√∂zleked√©s √©s a k√∂zleked√©si, sz√°ll√≠t√°si logisztika megv√°ltoz√°sa a fenntarthat√≥ fejlŇĎd√©s √©rdek√©ben" c√≠mmel az RS9 sz√≠nh√°zban (1075 Budapest, Rumblach S. u. 9).
Az elŇĎad√°s bemutat egy, a k√∂rnyezetv√©delem alapj√°n megfogalmazott haj√≥z√°si koncepci√≥t. Ismertet√©sre ker√ľl egy kifejleszt√©s alatt √°ll√≥, k√∂z√∂ss√©gi k√∂zleked√©sre haszn√°lhat√≥ √ļjgener√°ci√≥s haj√≥t√≠pus, valamint az e t√≠pusban alkalmazott √ļjdons√°gok alapj√°n kialak√≠tand√≥ √ļjgener√°ci√≥s teherhaj√≥, amely alternat√≠v√°ja lehet a hagyom√°nyos tehersz√°ll√≠t√≥ haj√≥knak. Megtudhatjuk, hogy az uni√≥s elŇĎ√≠r√°sok milyen k√∂vetelm√©nyeket t√°masztanak a haj√≥k konstrukci√≥s elŇĎ√≠r√°saiban.

"V√≠zl√©pcsŇĎt √©s demokr√°ci√°t!" - √≠gy hangzott a p√°rt√°llam utols√≥ k√∂rnyezetv√©delmi miniszter√©nek jelszava. A rendszerv√°lt√°s ut√°n 20 √©vvel, most nyugati lobbi√©rdekekhez kapcsol√≥dva pr√≥b√°lj√°k befejezni a bŇĎs-nagymarosi erŇĎmŇĪrendszert. A Duna R√©gi√≥ Strat√©gi√°ban egyre ny√≠ltabban jelennek meg a duzzaszt√°si tervek. Az elŇĎad√°st k√∂vetŇĎ besz√©lget√©sre v√°rjuk mindazokat, akik a dunai duzzaszt√°si tervek elleni fell√©p√©st nem (csak) a K√∂rnyezetv√©delmi √©s V√≠z√ľgyi Miniszt√©rium √°ltal finansz√≠rozott, a hazai VKI-t levez√©nylŇĎ konzorcium keret√©n bel√ľl - √©s elv√°r√°sai alapj√°n - tudj√°k elk√©pzelni.

Szeretettel v√°runk mindenkit!

Duna Charta

RS9 Színház

1075 Budapest, Rumblach S. u. 9.