Götz Sándor: "A vízi közlekedés és a közlekedési, szállítási logisztika megváltozása a fenntartható fejlődés érdekében"

Előadás az RS9 Színházban

A Duna Charta 2009. december 7-i klubnapján, 18 órakor Götz Sándor (Götz Mérnökiroda) tart előadást "A vízi közlekedés és a közlekedési, szállítási logisztika megváltozása a fenntartható fejlődés érdekében" címmel az RS9 színházban (1075 Budapest, Rumblach S. u. 9).
Az előadás bemutat egy, a környezetvédelem alapján megfogalmazott hajózási koncepciót. Ismertetésre kerül egy kifejlesztés alatt álló, közösségi közlekedésre használható újgenerációs hajótípus, valamint az e típusban alkalmazott újdonságok alapján kialakítandó újgenerációs teherhajó, amely alternatívája lehet a hagyományos teherszállító hajóknak. Megtudhatjuk, hogy az uniós előírások milyen követelményeket támasztanak a hajók konstrukciós előírásaiban.

"Vízlépcsőt és demokráciát!" - így hangzott a pártállam utolsó környezetvédelmi miniszterének jelszava. A rendszerváltás után 20 évvel, most nyugati lobbiérdekekhez kapcsolódva próbálják befejezni a bős-nagymarosi erőműrendszert. A Duna Régió Stratégiában egyre nyíltabban jelennek meg a duzzasztási tervek. Az előadást követő beszélgetésre várjuk mindazokat, akik a dunai duzzasztási tervek elleni fellépést nem (csak) a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által finanszírozott, a hazai VKI-t levezénylő konzorcium keretén belül - és elvárásai alapján - tudják elképzelni.

Szeretettel várunk mindenkit!

Duna Charta

RS9 Színház

1075 Budapest, Rumblach S. u. 9.